Transformeer cultuur, welzijn en prestaties met Mindfulness

Ontdek hoe Mindfulness jouw leven, jouw werk en jouw team kan transformeren

Beheers stress en verhoog het welzijn van jou en je team

Vertel me meer

Stress lijkt soms onvermijdelijk in het moderne leven, vooral in veeleisende werkomgevingen, en kan leiden tot:

Maar wat als er een bewezen methode is om stress te beheersen en welzijn te bevorderen?

Laat stress achter je met de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) methode van Jon Kabat-Zinn. Leer stress te beheersen en welzijn te bevorderen.

Verken bewezen methoden om stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en een dieper welzijn te ervaren door middel van:

‚úď Meditatie, bewegingsoefeningen en ge√Įntegreerde cognitieve gedragspsychologie

‚úď Het vergroten van je bewustzijn over gedachten, emoties en lichaamssensaties

‚úď Een veilige ruimte/werkomgeving te cre√ęren voor persoonlijke groei en verandering

‚ústHet stimuleren van verbeterde prestaties waardoor verminderde stress ontstaat¬†

‚ústHet opbouwen van een positieve werkcultuur

Neem nu de eerste stap en ontdek hoe de MBSR-methode jouw organisatie kan transformeren

Neem contact op

Waarom Mindfulness volgens de MBSR-Methode?

Een in waarde bewezen methode

De MBSR-methode, oftewel de Mindfulness Based Stress Reduction methode, staat niet alleen bekend om zijn effectiviteit, maar ook om zijn diepgaande fundamenten. Al decennialang heeft deze methode zijn waarde bewezen, gesteund door zowel uitgebreid onderzoek als uitgebreide praktijkervaring. Het vormt een vertrouwd kompas in de vaak stormachtige zee van stress en spanning die het moderne leven met zich meebrengt.

Het bouwen en integreren van stressverlichting en veerkracht

Wat deze methode onderscheidt, is niet alleen de belofte van verlichting van stress, maar ook de belofte van veerkracht en dieper welzijn. Het biedt een holistische benadering om stress te verminderen en een meer gebalanceerd leven te bereiken. Door mindfulness en meditatie te integreren, opent deze methode de deuren naar een dieper begrip van onze gedachten, emoties en lichaamssensaties.

Vertragen, verbinden, stressherkenning en zelfzorg

In een wereld die constant lijkt te draaien op volle snelheid, biedt de MBSR-methode een rustige haven. Het moedigt deelnemers aan om een stap terug te doen, te vertragen, zich bewust te worden van het huidige moment en zich te realiseren dat je je beter niet druk kan maken om iets waar je geen invloed op hebt. Door deze bewustwording kunnen deelnemers hun stressoren beter herkennen en er effectiever mee omgaan.

Het belang van een veilige en ondersteunende omgeving

Sabine Hemmers expertise in stressmanagement en organisatorische stressoren

Sabine Hemmers belichaamt een unieke synergie van ervaring en expertise die ze meebrengt¬†binnen de MBSR-methode. Met een achtergrond als ervaren (mindset) coach en recruiter heeft ze een diepgaand begrip van de specifieke stressfactoren waarmee individuen binnen organisaties, vooral in de commerci√ęle en retailsector, worden geconfronteerd. Haar professionele traject heeft haar geleerd hoe stress zich kan manifesteren en verspreiden in dergelijke veeleisende omgevingen en ze heeft de nodige tools ontwikkeld om deze uitdagingen aan te pakken.

Wat Sabine echter echt onderscheidt, is haar persoonlijke ervaring met mindfulness. Door haar eigen reis van zelfontdekking en welzijn heeft ze niet alleen de impact van mindfulness op een theoretisch niveau begrepen, maar heeft ze het ook in de praktijk ervaren. Deze persoonlijke ervaring stelt haar in staat om de diepe transformatie die mindfulness teweeg kan brengen op een authentieke en krachtige manier over te brengen op anderen.

Als gevolg van haar unieke achtergrond en expertise is Sabine in staat om een veilige en ondersteunende omgeving te cre√ęren waarin deelnemers kunnen gedijen en groeien. Ze begrijpt niet alleen de uitdagingen waarmee haar cli√ęnten worden geconfronteerd, maar ze heeft ook de middelen en vaardigheden om hen te begeleiden naar meer geluk en welzijn. Met Sabine als gids belooft de MBSR-methode binnen haar 8-weekse programma, trainingen, workshops en coaching niet alleen een reis van zelfontdekking, maar ook een pad naar duurzame verandering en groei.

Neem contact op

Wat brengt de MBSR-methode binnen organisaties?

De¬†MBSR-methode¬†is veel meer dan alleen een reeks oefeningen; het is een holistische benadering van stressmanagement en welzijn. Door meditatie, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en cognitieve gedragspsychologie te integreren, biedt¬†de methode¬†een uitgebalanceerde aanpak om deelnemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van veerkracht, het cultiveren van positieve levenswijzen en het verbeteren van effici√ęntie en effectiviteit.

De meerwaarde van deze methode voor organisaties is tweeledig.

1. Effectief stressmanagement

Ten eerste helpt Sabine's aanpak individuen om effectief om te gaan met stressvolle situaties. Door bewustwording en zelfregulatie te bevorderen, kunnen medewerkers beter omgaan met de uitdagingen die ze tegenkomen in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit resulteert niet alleen in verminderde stressniveaus en ziekteverzuim, maar ook in verbeterde prestaties en productiviteit.

2. Een positieve werkcultuur

Ten tweede draagt¬†de MBSR-methode bij aan het cre√ęren van een positieve werkcultuur binnen organisaties. Door een omgeving van welzijn en veerkracht te bevorderen, inspireert Sabine medewerkers om het beste uit zichzelf te halen. Een cultuur waarin welzijn centraal staat, leidt tot meer tevredenheid en betrokkenheid onder medewerkers, wat op zijn beurt de algehele werksfeer en teamdynamiek ten goede komt.

De 5 Voordelen als je Kiest voor de MBSR-methode:

Stressvermindering: De MBSR-methode biedt effectieve technieken om stress te verminderen, waardoor jij en je team meer innerlijke rust ervaren.

Verbeterde focus en concentratie: Door mindfulness en meditatie te integreren, helpt de methode jou en je team om focus en concentratie te verbeteren, wat kan leiden tot betere prestaties op het werk en in het dagelijks leven

Verhoogde veerkracht: De MBSR-methode helpt jou en je team om veerkrachtiger te worden, waardoor men beter kunt omgaan met uitdagingen en tegenslagen.

Betere emotionele regulatie: Door bewustzijn en acceptatie van emoties te cultiveren, leren jij en je team effectiever om te gaan met emoties en deze te reguleren.

Versterkte relaties: De MBSR-methode bevordert niet alleen zelfbewustzijn, maar ook empathie en compassie, wat kan leiden tot sterkere en gezondere relaties, zowel op het werk als in het persoonlijke leven van jou en je team.

Neem contact op

Stressvermindering: 
De MBSR-methode biedt effectieve technieken om stress te verminderen, waardoor jij en je team meer innerlijke rust ervaren.

Verbeterde focus en concentratie:
Door mindfulness en meditatie te integreren, helpt de methode jou en je team om focus en concentratie te verbeteren, wat kan leiden tot betere prestaties op het werk en in het dagelijks leven

Verhoogde veerkracht: 
De MBSR-methode helpt jou en je team om veerkrachtiger te worden, waardoor men beter kunt omgaan met uitdagingen en tegenslagen.

Betere emotionele regulatie:
Door bewustzijn en acceptatie van emoties te cultiveren, leren jij en je team effectiever om te gaan met emoties en deze te reguleren.

Versterkte relaties: 
De MBSR-methode bevordert niet alleen zelfbewustzijn, maar ook empathie en compassie, wat kan leiden tot sterkere en gezondere relaties, zowel op het werk als in het persoonlijke leven van jou en je team.

Neem contact op

Ervaringen met de MBSR-methode onder leiding van Sabine Hemmers

De MBSR-methode binnen het 8 weekse programma, trainingen, workshops en coaching van Sabine heeft al talloze individuen en organisaties geholpen om positieve veranderingen te realiseren. Deelnemers getuigen van verbeterde welzijn, prestaties en relaties.

Linda Vrolijk

Ik heb het MBSR-programma bij Sabine gevolgd en het heeft mijn leven echt veranderd. Voorheen voelde ik me voortdurend gestrest en overweldigd door mijn werk. Dankzij Sabines begeleiding heb ik geleerd om met meer rust en kalmte uitdagingen aan te gaan. Ik kan nu beter focussen en ben productiever dan ooit tevoren. Haar vriendelijke en ondersteunende aanpak heeft me geholpen om mijn mentale veerkracht te vergroten en een betere balans te vinden tussen werk en privé. Ik ben haar enorm dankbaar!

Daan van Gestel

Als lid van het managementteam heb ik Sabines MBSR-programma ervaren als een waardevolle investering in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van het hele team. De trainingen hebben ons geholpen om beter om te gaan met de druk en stress die gepaard gaan met leiderschap. Sabines aanpak, gebaseerd op mindfulness en empathie, heeft ons geholpen om effectiever te communiceren, samen te werken en problemen op te lossen. Hierdoor is onze teamdynamiek sterk verbeterd, wat zich vertaalt naar betere prestaties en een positievere werkcultuur.

Dagmar Laté

De mindfulness training onder leiding van Sabine heeft een positieve impact gehad op onze organisatie. We hebben gezien dat medewerkers die de training hebben gevolgd, zich veerkrachtiger voelen en beter in staat zijn om stress te beheersen. Dit heeft geleid tot een afname van het ziekteverzuim en een verbetering van de algehele productiviteit. Sabines deskundige begeleiding en toewijding aan het welzijn van onze medewerkers zijn van onschatbare waarde geweest. We zijn van plan om het programma voort te zetten en het aan te bevelen aan andere afdelingen binnen ons bedrijf.

Wie is Jon Kabat-Zinn

Jon Kabat-Zinn staat bekend als een visionair en pionier op het gebied van mindfulness. Hij heeft baanbrekend werk verricht door mindfulness te introduceren in de westerse samenleving en het te integreren in de context van gezondheidszorg en stressmanagement.

Kabat-Zinn is de grondlegger van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) methode, een gestructureerde methode die mindfulness meditatie en yoga combineert om stress te verminderen en het welzijn te bevorderen. Zijn benadering is gebaseerd op het idee dat mindfulness, het bewust en niet-oordelend aanwezig zijn in het moment, mensen kan helpen om op een gezondere manier met stress, klachten en uitdagingen om te gaan.

"Jon Kabat-Zinn: het gaat erom het leven te leven alsof ieder moment er werkelijk toe doet"

Als hoogleraar geneeskunde aan de University of Massachusetts Medical School heeft Kabat-Zinn veel onderzoek verricht naar de effecten van mindfulness op gezondheid en welzijn. Zijn werk heeft geleid tot talloze wetenschappelijke studies die de positieve effecten van mindfulness aantonen, vari√ęrend van stressvermindering tot verbeterde immuniteit en emotionele veerkracht.

Door zijn boeken, lezingen en workshops heeft Kabat-Zinn miljoenen mensen over de hele wereld ge√Įnspireerd en geholpen om mindfulness te integreren in hun dagelijks leven. Zijn nalatenschap strekt zich uit tot ver buiten de academische wereld, waarbij hij een blijvende impact heeft gehad op het gebied van gezondheid, welzijn en stressmanagement. Kabat-Zinn blijft een invloedrijke figuur in de mindfulnessbeweging en zijn werk blijft mensen inspireren om een leven van mindfulness en welzijn te leiden.

Neem nu actie!

Wil je stress verminderen en welzijn bevorderen in jouw leven of organisatie? 

‚úÖ Leer bewezen technieken om stress te verminderen en welzijn te bevorderen

‚úÖ Ontdek hoe mindfulness en meditatie je kunnen helpen om veerkrachtiger te worden

‚úÖ Ervaar de kracht van een holistische benadering van stressmanagement

‚úÖ Cre√ęer een positieve verandering in je leven en werkomgeving

✅ Begin vandaag nog aan je reis naar een meer gebalanceerd en vervuld leven met de MBSR-methode.

Begin vandaag nog aan je reis naar een meer gebalanceerd en vervuld leven. Investeer in jezelf en je team met de trainingen, workshops en coaching op basis van de MBSR-methode.

Neem contact op

Welke krachttools kan ik voor jou en je team inzetten?

Trainingen & Workshops:

Ik bied d√© 8 weekse MBSR training van Jon Kabat-Zinn aan en ook trainingen & workshops op maat. Deze zijn zo ontworpen om stressmanagement vaardigheden te ontwikkelen, het welzijn en de tevredenheid te vergroten en de concentratie en focus te verbeteren. Deze sessies omvatten theorie en praktische tools zoals ademhalingsoefeningen, begeleide meditaties, lichte yoga oefeningen en time-managementstrategie√ęn.

Ik wil meer weten

Implementatie & Beheer Mindfulness:

Ik bied hulp bij het implementeren en beheren van de MBSR-methode binnen de werkomgeving. Dit omvat het ontwerpen en aanpassen van de training aan de specifieke behoeften van de organisatie, het trainen van interne facilitators, het cre√ęren van ondersteunende structuren en het monitoren van de effectiviteit van het programma.

Ik wil meer weten

Coaching & Mentoring:

Ik bied coaching en mentoring aan, beide gericht op het begeleiden van individuen, teams of leiders om hun potentieel te ontdekken en leiderschaps- en teamdynamiek vaardigheden te verbeteren. Dit omvat ondersteuning bij het verbeteren van de mindset, emotionele intelligentie, communicatievaardigheden, conflictoplossing en het bevorderen van mededogen en empathie binnen teams.

Ik wil meer weten

Gratis e-book voor professionals:

Optimaliseer de employee journey met mindfulness naar meer tevredenheid, betrokkenheid en retentie van medewerkers.