Transformeer cultuur, welzijn en prestaties met Mindfulness

Ontdek de kracht van mindfulness binnen organisaties met Sabine Hemmers

Als ervaren mindset coach en deskundige in de MBSR-methode introduceert Sabine een unieke aanpak voor duurzame verandering en welzijn. Ontdek meer voor een bron van inspiratie.

Vertel me meer

Over Sabine

Sabine Hemmers is een ervaren coach en recruiter met uitgebreide expertise in de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) methode van Jon Kabat-Zinn. Met haar business ervaring, haar frisse blik, doelgerichte aanpak en empathie heeft zij aanzienlijke impact op leiders en medewerkers, vooral binnen commerciële en retail-bedrijven. Haar coachingsessies en trainingen worden gekenmerkt door een unieke mix van een doel- en mensgerichte benadering, waarbij ze haar eigen kwetsbaarheid inzet om anderen te begeleiden.

Krachtige mindset coaching voor een blijvende positieve verandering

Sabine onderscheidt zich door haar benadering als mindset coach, waarbij ze krachtige, no-nonsense mindful programma's faciliteert om mensen bewust te maken van hun gedachten, overtuigingen en gedragingen. Haar doel is om deze patronen te transformeren naar meer positieve en productieve levenswijzen. Ze gelooft in het combineren van oosterse en westerse kennis om innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te bereiken.

Neem contact op

Hoe kan ik helpen?

Vind bij jezelf en je team een nieuwe balans met de MBSR-methode

De Mindfulness Based Stress Reduction methode, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectief met stress en spanning om te gaan. Sabine biedt naast coaching, trainingen en workshops ook een 8-weeks programma programma aan die meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en cognitieve gedragspsychologie omvat. Deelnemers leren bewust aanwezig te zijn in het huidige moment, zonder oordeel, met vriendelijkheid en acceptatie. Dit leidt tot afname van diverse lichamelijke en psychische klachten, verbetering van ontspanning, flexibiliteit en een algemene toename van energie en levenskwaliteit.

Sabines betrokkenheid bij de MBSR-methode, is doordrenkt van haar eigen ervaring en overtuiging in de effectiviteit ervan. Als ervaren beoefenaar van mindfulness heeft Sabine niet alleen de theoretische kennis over dit programma, maar ook de praktische ervaring die haar in staat stelt om de impact ervan te begrijpen en over te brengen op anderen.

Ze begrijpt uit eerste hand hoe het bewust aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, een transformerende kracht kan hebben op zowel lichamelijk als geestelijk welzijn. Sabine deelt haar persoonlijke ervaringen en inzichten met deelnemers, waardoor ze een dieper begrip krijgen van de praktijken en principes van mindfulness. Haar eigen groei en transformatie dienen als inspiratiebron voor anderen, en haar empathie en ondersteuning helpen deelnemers om hun eigen weg naar meer ontspanning, veerkracht en levenskwaliteit te vinden.

Door haar persoonlijke betrokkenheid bij de MBSR-methode brengt Sabine niet alleen de wetenschappelijk bewezen methoden over, maar ook haar eigen authentieke ervaring, waardoor haar 8-weekse programma, trainingen, workshops en coaching nog krachtiger en effectiever worden.

Neem contact op

Bouwen aan een duurzame bedrijfsrelaties en het doel van Sabine 

Sabines benadering in het opbouwen van duurzame relaties met bedrijven gaat verder dan alleen het aanbieden van een programma; het is een lange termijn verbinding gericht op het creëren van een cultuur van welzijn en veerkracht binnen organisaties.

Allereerst begint Sabine met het identificeren van de specifieke behoeften en uitdagingen van het bedrijf. Dit omvat mogelijk het uitvoeren van assessments of gesprekken met management en werknemers om inzicht te krijgen in de specifieke stressfactoren en pijnpunten binnen de organisatie. Door deze grondige analyse kan Sabine een op maat gemaakt MBSR-programma, workshop, training of coaching programma ontwikkelen, dat gericht is op het adresseren van de specifieke behoeften van het bedrijf.

Vervolgens richt Sabine zich op het empoweren van medewerkers om effectief om te gaan met stressvolle situaties op de werkvloer. Dit omvat mogelijk het aanbieden van workshops, trainingen en coachingssessies, die gericht zijn op het ontwikkelen van mindfulness- en stressmanagement vaardigheden. Door medewerkers te voorzien van praktische tools en technieken, kunnen ze beter omgaan met stress en veerkrachtiger worden in uitdagende situaties.

Sabine streeft er ook naar om een cultuur van openheid, ondersteuning en welzijn binnen het bedrijf te bevorderen. Dit kan worden bereikt door het aanbieden van doorlopende ondersteuning en follow-up sessies, het faciliteren van mindfulness-praktijken op de werkplek, en het aanmoedigen van een open dialoog over mentale gezondheid en welzijn.

Door middel van regelmatige communicatie, feedback en evaluatie blijft Sabine betrokken bij het bedrijf om ervoor te zorgen dat de MBSR-methode effectief blijft en blijft aansluiten bij de behoeften van de organisatie en haar medewerkers. Dit creëert een duurzame relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen, samenwerking en het gemeenschappelijke doel van het bevorderen van welzijn en prestaties binnen de organisatie.

Waarom Sabine?

Met een unieke combinatie van competenties onderscheidt Sabine zich als een waardevolle ondersteuner voor zowel individuen als teams. Haar empathie stelt haar in staat om zich in te leven in de situaties en gevoelens van anderen, waardoor ze een veilige en ondersteunende omgeving kan creëren voor groei en verandering.

Sabines business achtergrond, analytisch vermogen en helikopterview stelt haar in staat om problemen vanuit een breed perspectief te bekijken. Dit stelt haar in staat om complexe situaties te begrijpen en effectieve oplossingen te bieden die verder reiken dan oppervlakkige symptoombestrijding.

Waarom Sabine?

Met een unieke combinatie van competenties onderscheidt Sabine zich als een waardevolle ondersteuner voor zowel individuen als teams. Haar empathie stelt haar in staat om zich in te leven in de situaties en gevoelens van anderen, waardoor ze een veilige en ondersteunende omgeving kan creëren voor groei en verandering.

Sabines business achtergrond, analytisch vermogen en helikopterview stelt haar in staat om problemen vanuit een breed perspectief te bekijken. Dit stelt haar in staat om complexe situaties te begrijpen en effectieve oplossingen te bieden die verder reiken dan oppervlakkige symptoombestrijding.

Verbinding, inzicht en groei

Haar uitstekende communicatieve vaardigheden maken het mogelijk om helder en effectief te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal. Dit stelt haar in staat om complexe concepten eenvoudig uit te leggen en een sterke verbinding te maken met haar cliënten.

Als ervaren coach beschikt Sabine over coaching expertise, die verder gaat dan alleen het aanbieden van advies. Ze heeft de vaardigheid om diep te luisteren, de denkpatronen van haar cliënten te analyseren en uit te dagen en hen te begeleiden naar nieuwe inzichten en perspectieven. Door constructieve feedback te geven en mensen aan te moedigen hun comfortzone te verlaten, helpt ze hen om te groeien en te evolueren op zowel persoonlijk als professioneel niveau.

Kortom, Sabine's unieke mix van empathie, helikopterview, communicatieve vaardigheden en coaching expertise maakt haar een waardevolle partner in de reis naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

Neem contact op

Ervaringen met de MBSR-methode onder leiding van Sabine Hemmers

De MBSR-methode binnen de 8 weekse training, workshops en coaching van Sabine heeft al talloze individuen en organisaties geholpen om positieve veranderingen te realiseren. Deelnemers getuigen van verbeterd welzijn, prestaties en relaties.

Linda Vrolijk

Ik heb het MBSR-programma bij Sabine gevolgd en het heeft mijn leven echt veranderd. Voorheen voelde ik me voortdurend gestrest en overweldigd door mijn werk. Dankzij Sabines begeleiding heb ik geleerd om met meer rust en kalmte uitdagingen aan te gaan. Ik kan nu beter focussen en ben productiever dan ooit tevoren. Haar vriendelijke en ondersteunende aanpak heeft me geholpen om mijn mentale veerkracht te vergroten en een betere balans te vinden tussen werk en privé. Ik ben haar enorm dankbaar!

Daan van Gestel

Als lid van het managementteam heb ik Sabines MBSR-programma ervaren als een waardevolle investering in mijn persoonlijke ontwikkeling en die van het hele team. De trainingen hebben ons geholpen om beter om te gaan met de druk en stress die gepaard gaan met leiderschap. Sabines aanpak, gebaseerd op mindfulness en empathie, heeft ons geholpen om effectiever te communiceren, samen te werken en problemen op te lossen. Hierdoor is onze teamdynamiek sterk verbeterd, wat zich vertaalt naar betere prestaties en een positievere werkcultuur.

Dagmar Laté

De mindfulness training onder leiding van Sabine heeft een positieve impact gehad op onze organisatie. We hebben gezien dat medewerkers die de training hebben gevolgd, zich veerkrachtiger voelen en beter in staat zijn om stress te beheersen. Dit heeft geleid tot een afname van het ziekteverzuim en een verbetering van de algehele productiviteit. Sabines deskundige begeleiding en toewijding aan het welzijn van onze medewerkers zijn van onschatbare waarde geweest. We zijn van plan om het programma voort te zetten en het aan te bevelen aan andere afdelingen binnen ons bedrijf.

Bewustzijn in actie naar een stressvrij succes

Ontdek een weg naar meer welzijn en veerkracht met het MBSR-programma. In een wereld waar werkstress en gezondheidsklachten vaak de boventoon voeren, biedt Sabine een gestructureerde methode om bewuster met deze uitdagingen om te gaan. Met een combinatie van mindfulness-oefeningen, cognitieve gedragstechnieken en zelfcompassie, helpt Sabine je niet alleen stress te herkennen, maar ook effectieve manieren te vinden om ermee om te gaan. Leer hoe je meer in het moment kunt leven, je lichaam en geest in balans kunt brengen en een dieper gevoel van tevredenheid en vreugde kunt ervaren in het dagelijks leven. Met Sabine's holistische benadering wordt het mogelijk om bewuster en veerkrachtiger te leven, ongeacht de uitdagingen die op je pad komen.

✓ Bewuster omgaan met (werk)stress:
Werkstress kan een grote impact hebben op ons welzijn en onze prestaties. Sabine's aanpak met het MBSR-programma biedt een gestructureerde methode om bewuster met stress om te gaan. Door middel van mindfulness-oefeningen en cognitieve gedragstechnieken leer je niet alleen stress te herkennen, maar ook effectieve manieren om ermee om te gaan. Dit kan variëren van ademhalingsoefeningen om in het moment te blijven tot het herkennen en loslaten van negatieve gedachtenpatronen die stress veroorzaken.

Minder geleefd worden door gezondheidsklachten: Gezondheidsklachten kunnen ons leven domineren en ons het gevoel geven dat we niet meer de controle hebben. Met Sabine's aanpak leer je niet alleen om bewuster met stress om te gaan, maar ook om aandacht te besteden aan je lichamelijke signalen en behoeften. Door middel van mindfulness en zelfcompassie kun je leren om vriendelijker te zijn voor jezelf en beter voor jezelf te zorgen, waardoor je gezondheid en welzijn kunnen verbeteren.Meer in het hier en nu zijn:
Het moderne leven kan ons gemakkelijk meeslepen in een spiraal van zorgen over de toekomst of spijt over het verleden, waardoor we het huidige moment missen. Sabine's MBSR-programma richt zich op het cultiveren van mindfulness, wat inhoudt dat je met volledige aandacht en zonder oordeel in het huidige moment aanwezig bent. Door regelmatige beoefening van mindfulness-oefeningen kun je leren om meer in het hier en nu te zijn, wat kan leiden tot een dieper gevoel van tevredenheid, verbondenheid en vreugde in het leven.

Het MBSR-programma biedt een holistische benadering om bewuster en veerkrachtiger om te gaan met stress, gezondheidsklachten en het leven in het algemeen.
Neem contact op

Welke krachttools kan ik voor jou en je team inzetten?

Trainingen & workshops:

Ik bied dé 8 weekse MBSR training van Jon Kabat-Zinn aan en ook trainingen & workshops op maat. Deze zijn zo ontworpen om stressmanagement vaardigheden te ontwikkelen, het welzijn en de tevredenheid te vergroten en de concentratie en focus te verbeteren. Deze sessies omvatten theorie en praktische tools zoals ademhalingsoefeningen, begeleide meditaties, lichte yoga oefeningen en time-managementstrategieën.

Vertel me meer

Implementatie & beheer mindfulness:

Ik bied hulp bij het implementeren en beheren van de MBSR-methode binnen de werkomgeving. Dit omvat het ontwerpen en aanpassen van de training aan de specifieke behoeften van de organisatie, het trainen van interne facilitators, het creëren van ondersteunende structuren en het monitoren van de effectiviteit van het programma.

Vertel me meer

Coaching & Mentoring:

Ik bied coaching en mentoring aan, beide gericht op het begeleiden van individuen, teams of leiders om hun potentieel te ontdekken en leiderschaps- en teamdynamiek vaardigheden te verbeteren. Dit omvat ondersteuning bij het verbeteren van de mindset, emotionele intelligentie, communicatievaardigheden, conflictoplossing en het bevorderen van mededogen en empathie binnen teams.

Vertel me meer

Sabine is een perfecte match voor het toepassen van de MBSR-methode in bedrijven door haar achtergrond in het bedrijfsleven, 15+ jaar coachervaring, expertise in mindset en doelgerichtheid.

Ben je op zoek naar iemand die:

  diepgaande kennis heeft van mindfulness en de MBSR-methode van Jon Kabat-Zinn effectief (en op maat) uitvoert?

  ervaring heeft in het faciliteren van groepsprocessen en het creëren van een ondersteunende en veilige omgeving?

  vanuit de doelen van de organisatie een passende oplossing biedt?

  empathische en compassievolle vaardigheden heeft en die de emotionele behoeften van de deelnemers herkent, begrijpt en erop reageert?

Neem contact op

Gratis e-book voor professionals:

Optimaliseer de employee journey met mindfulness naar meer tevredenheid, betrokkenheid en retentie van medewerkers.